Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Land nummer 100 tilslutter sig Madrid-Protokollen

09. februar 2018

Når Indonesiens medlemskab af Madrid-Protokollen træder i kraft i begyndelsen af januar 2018, vil det betyde, at man nu kan få registreret sit varemærke i op til 100 lande på en gang – nemlig de 100 lande, der er omfattet af det internationale varemærkesamarbejde, som udgøres af Madrid-Protokollen.

Har en virksomhed behov for at registrere sit varemærke i flere lande som led i go-to-market strategien, er det værd at undersøge om landene er med i Madrid-Protokollen.

”Er alle de lande, hvor det er relevant at få registreret sit varemærke med i protokollen, så kan man nøjes med at foretage en registrering, der så gælder i alle de lande – og det betyder også, at der kun skal fornyes et sted. Det er en væsentlig administrativ lettelse, ” konstaterer partner Thorbjørn Swanstrøm, der er faglig leder af varemærker hos Chas. Hude.

Nu kan man spørge sig selv om, hvorfor man ikke bare for en sikkerheds skyld bør tage alle 100 lande med i kurven?

”Med mindre at man skal på markedet alle steder, er det en dårlig og dyr ide, fordi der skal betales afgift i hver enkelt land, hvor varemærket er registreret, ” forklarer Thorbjørn Swanstrøm.

Har du behov for at vide mere om dine muligheder for varemærkeregistrering inden for rammerne af Madrid-protokollen, så kontakt os.

Du kan læse mere om Madrid-protokollen på http://www.wipo.int/madrid/en/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her